Șase răniți în Colectiv vor face recuperare la Spitalul Militar din Capitală

Șase răniți în Colectiv vor face recuperare la Spitalul Militar din Capitală
Publicat: 14/01/2016, 17:37
Actualizat: 24/04/2016, 11:10

Dintre pacienții care fac recuperare medicală în regim ambulatoriu, patru au fost tratați în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” după incendiul din Colectiv și au fost externați la sfârșitul lunii decembrie 2015, iar al cincilea a fost spitalizat într-o clinică din Israel și, după repatriere, a solicitat continuarea tratamentului în unitatea sanitară din Capitală.

Cealaltă persoană care face recuperare este o femeie internată, aceasta fiind transferată, în 7 noiembrie 2015, din Spitalul Militar Central la Spitalul AKH din Viena și repatriată în 11 ianuarie 2016, pentru continuarea tratamentului.

„Acest caz necesită o atenție sporită din partea comisiei medicale multidisciplinare, dată fiind starea medicală fragilă, sens în care beneficiază de evaluare zilnică a medicilor specialiști în nutriție, chirurgie plastică, ATI, boli infecțioase, pneumologie, kinetoterapie și psihologie”, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Militar din Capitală.

Planul de recuperare pentru toți cei șase pacienți presupune evaluarea zilnică a stării de sănătate, schimbarea pansamentelor pentru grefele de piele, kinetoterapie, asistență nutrițională și consiliere psihologică.

Elaborarea și coordonarea planului de recuperare individualizat se realizează de către colonel doctor Bogdan Marinescu, de la Secția de Chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, și colonel doctor Gigi Teodoru, de la Secția de recuperare medicală neuromotorie, reumatologică și post-traumatică, cu sprijinul psihologilor și psihiatrilor din Spitalul Militar Central.

Specialiștii care se ocupă de cei șase pacienți introduc treptat anumite mișcări care să recupereze, din punct de vedere funcțional, musculatura și nervii afectați atât ca urmare a traumatismelor din tratamentul chirurgical al plăgilor de arsură, cât și a deficiențelor funcționale determinate de repausul prelungit la pat.

De asemenea, la Spitalul Militar Central au fost începute, în premieră, procedurile de recuperare medicală prin utilizarea „camerei hiperbare”, instalație specială care asigură îmbunătățirea oxigenării la nivel celular a extremităților periferice, asigurând accelerarea procesului de vindecare.

Potrivit conducerii unității medicale, nu se poate face o prognoză asupra perioadei de recuperare medicală neuromotorie și post-traumatică, dat fiind faptul că aceasta depinde foarte mult de parametrii fiziologici ai fiecărui pacient și de „rezerva organismului (stare de nutriție, grad de motivație și de depășire a șocului post-traumatic) angrenată în procesul de vindecare”.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015 și-au pierdut viața 63 de persoane, dintre care 27 au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 dintre răniții transferați în străinătate. După incendiu au fost internați în spitale din Capitală 147 de răniți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Imagini şocante cu Carla’s Dreams: 'Spart de drogat la concert'. FOTO
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
MEGA-BOMBĂ! Cristina Cioran e însărcinată cu Alex Dobrescu
Vlad Ciurea, despre cel mai sănătos îndulcitor. Este mult mai bun decât zahărul și mult...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de...
VIDEO Detalii șocante după uciderea fetiței de 8 ani din Botoșani. De ce s-a întors...
Cât costă un prânz de 2 persoane, la o tavernă din Grecia! „Cei care vor...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Momentul în care OAMENII s-au îndepărtat PENTRU TOTDEAUNA de neanderthalieni
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Cum sună live vocea Cleopatrei Stratan la vârsta de 21 de ani, cu piesa Ghiță....
Cine este Carlo Acutis, tânărul de 15 ani făcut sfânt de Papa Francisc. Ce minuni...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Croatul Ante Pavelic, întemeietorul și ideologul Ustaše. Politician, avocat, nazist, criminal de război, consilier al...
×